tiistai 7. tammikuuta 2014

APPELSIINI-SUKLAA MACARONIT


n. 16 kpl

1,2 dl mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
2 munan valkuaista
0,5 dl sokeria
15 g oranssia pastaväriä (käytin Confetti Oy:n)

Täyte:
1 dl kermaa
50 g appelsiinisuklaata (esim. Ballerina tai Fazerina)

Erottele kanamunasta valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun se ei valu yhtään, vaikka käännät kulhon ylösalaisin. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon ja vatkaa seos kovaksi ja kiiltäväksi, kunnes vaahto ei valu. Lisää pastaväri ja vatkaa vaahto tasaisen oranssiksi. 

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään.
Kääntele mantelijauheseos valkuaisvaahtoon varovasti esim. puuhaarukalla. 
Täytä pursotin mantelijauhevaahtoseoksella ja pursota leivinpaperille 32 kpl hieman teelusikkaa suurempia taikina-annoksia. KOPAUTTELE PELTIÄ, JOTTA ILMAKUPLAT HÄVIÄISIVÄT. ANNA MACARONIEN SEISTÄ VÄH. 30 MINUUTTIA.

Paista macaroneja 150 asteessa reilu 10 minuuttia. Anna puolikkaiden jäähtyä ennen kokoamista.

Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kerman joukkoon ja täyte on ready :)

Levitä täytettä macaronin puolikkaalle ja liitä se yhteen toisen puolikkaan kanssa.

Tällä reseptillä onnistuu saamaan helposti kauniin pitsireunan, kunhan vain malttaa antaa macaronien seistä rauhassa ennen paistamista. Huumaava appelsiini-suklaa on takuuvarma yhdistelmä :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti