Sivut

torstai 20. syyskuuta 2012

OMENAPIIRAKKA



Pohja:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja


Täyte: 

12 pientä kotimaista omenaa tai 5-7 isompaa omenaa
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria


Vaahdota voi/margariini ja sokeri keskenään. Lisää muna joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhoseos (puuhaarukalla) muna-sokeriseokseen. 

Voitele piirasvuoka. Painele taikina piirasvuokaan reilusti vehnäjauhoja apuna käyttäen. 
Pese ja kuori omenat, ja viipaloi ne lohkoiksi. Levitä omenalohkot piiraspohjan päälle.
Sekoita loput täytteen ainekset keskenään kermaviiliseokseksi ja kaada seos omenoiden päälle. Levitä kermaviiliseosta koko piirakan päälle, jottei reunat pääse palamaan uunissa. 
Paista piirakkaa uunin alatasossa 200 asteen lämpötilassa noin 25- 30 minuuttia. Anna hyytyä hetki ennen tarjoilua.

Oikein maukas ja perinteinen omenapiiras on varma ja helppo valinta kahvipöytään ;) 



Resepti on peräisin Kotiruoka- keittokirjasta s. 409. (Kaisa Isotalo & Raija Kuittinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti