Sivut

lauantai 13. lokakuuta 2012

PAPRIKAHÖYSTEINEN LIHAMUREKE


Mureketaikina:

1 pala vaaleaa leipää
1 sipuli
1 dl juustoraastetta (emmental)
400 g jauhelihaa
1 muna
1,5 tl suolaa, 2 tl paprikajauhetta, 1 tl cayennepippuria, 1 tl grillimaustetta
öljyä


Paprikahöystö:

2 tomaattia
2 suippopaprikaa
100 g herkkusieniviipaleita (säilyke)
öljyä


Öljyä  pyöreä irtopohjavuoka tai paistovuoka. Poista leivästä reunat, ja viipaloi leipäpala. Laita leipäviipaleet likoamaan n. 1/4 dl lämpimään veteen. 

Kuori ja silppua sipuli. Raasta juusto. 
Lorauta hieman öljyä paistinpannulle, ja kuullota sipuli pehmeäksi. Anna sipuleiden jäähtyä.
Purista lionneista leipäviipaleista ylimääräinen vesi pois ja sekoita "leipämössö" raakaan jauhelihaan. Sekoita joukkoon myös kuullotettu sipuli, muna, mausteet ja puolet juustoraasteesta. 
Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi, ja paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.


Pese ja viipaloi tomaatit ja paprikat. Pyyhi herkkusieniviipaleista talouspaperilla ylimääräinen säilykeliemi pois. Sekoita paprikat, tomaatit ja herkkusienet keskenään ja lorauta joukkoon hieman öljyä. 


Kun lihamureke on paistunut 15 minuuttia, ota se pois uunista. Levitä paprikahöystö murekkeen päälle, ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunissa vielä noin 25 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi pinaattituorepastan kera. 


 
Resepti on peräisin Parhaat Ruokaherkut- arkistosta ("Paprikainen lihamureke")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti