6 kpl sitruunoita
1 kg sokeria
1 rkl sitruunahappoa
1 litra vettä
Pese sitruunat hyvin. Raasta sitruunoiden kuori. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita reiluun kattilaan vesi, sokeri ja sitruunahappo, ja kiehauta liemi. Kun liemi kiehuu, lisää sekaan viipaloidut sitruunat ja sitruunoiden kuoret. Sekoittele hetkinen, ja nosta kattila pois liedeltä.
Anna limonaditiivisteen seistä huoneenlämmössä yön ylitse. Seuraavana päivänä siivilöi limonaditiiviste pulloihin, ja säilytä jääkaapissa. Laimennussuhde 1+ 7.
Limonaditiiviste sopii hyvin makuaineeksi soodaveteen ja ihan normaali veteen myös.
Raikasta ja puhdistavaa juotavaa keholle sitruunan ansiosta.
Jos ostat reilummasti sitruunahappoa, niin sillä voi oivasti puhdistaa kahvinkeittimestä kalkkeumat. Sekoitussuhde 5 dl vettä ja vajaa 2 rkl sitruunahappoa.
Katso tarkemmin: http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/laakejaterveystieto/useinkysyttya/Pages/Sitruunahappokalkkisaostumiin.aspx
Sitruunalimonadi- tiivisteen resepti on peräisin Me naiset- lehdestä (nro, 38/2012) s.65, jossa reseptin paljastaa Pipsa Hurmerinta,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti