16 kpl
8 isoa croissanttia
2 prk tonnikalaa
2 viipaletta paahtoleipää
1 dl maitoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl persiljaa
2 tl cayennepippuria
1 muna
Tomaattikastike:
8 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
+ tuoreita basilikan lehtiä, varrastikkuja ja omavalintaista juustoa
Tomaattikastike: Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja levitä viipaleet leivinpaperille uunipellille. Sekoita hienonnettu valkosipuli ja hunaja öljyyn. Kaada öljyseos tomaattiviipaleiden päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle suolaa ja laita kypsymään 175 asteiseen uuniin.
Tonnikalapullat: Leikkaa paahtoleivistä kuoret irti ja paloittele leipä pehmenemään maidon joukkoon.
Kuori ja paloittele sipuli ja kuullota sitä paistinpannulla öljyssä. Hienonna valkosipuli.
Lisää maitoleipäseokseen sipuli, valkosipuli, tonnikala, mausteet ja muna. Sekoita hyvin.
Pyörittele tonnikalataikinasta pyöryköitä ja nosta pyörykät uuniin tomaattien kanssa.
Paista uunissa reilu 15 minuuttia, kunne pyörykät ovat saaneet mukavasti väriä.
Soseuta pehmeät tomaatit kulhossa ja lisää pari rkl öljyä.
Leikkaa croissantit puoleksi ja halkaise puolikkaat kahtia.
Pyöräytä tonnikalapyörykkää tomaattikastikkeessa ja lisää pyörykkä croissantin väliin. Työnnä varrastikku croissanttiin tueksi ja kiinnitä tikun avulla basilikanlehti ja juustoviipale croissanttiin.
Nautiskele! Omatekemä tomaattikastike maistuu tosi hyvältä ja on vaivannäön arvoinen moneen kertaan!
Ja huumaava basilikan tuoksu ;)
Reseptiin sain idean Me naiset lehdestä 28/2013 s.63 (kreikkalaiset sliderit)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti