maanantai 27. tammikuuta 2014

BROWNIE-VALKOSUKLAA-PUOLUKKA-KAKKUTIKKARIT

n. 20 kpl

Brownietaikina:
85 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
50 g suklaata (käytin Pirkan hasselpähkinäsuklaata 100 g levy)
50 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute:
75 g valkosuklaata
1 dl puolukoita
50 g maustamatonta tuorejuustoa 

+20 kpl kakkutikkari- tai muita tikkuja

Vaahdota muna ja sokeri sähkövatkaimella. 
Sekoita erikseen vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään toisessa kulhossa.
Kääntele jauhoseos munavaahtoon. 
Pehmennä voita tai margariinia mikrossa ja sekoita taikinaan. 
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita taikinaan.
Sekoita joukkoon myös maito ja tuorejuusto. Taikina on valmis.

Laita kakkutikkarigrilli lämpiämään. Voitele kuuma grilli rasvalla ja levitä grillille taikinaa.  Sulje kansi ja anna taikinan paistua 6-8 min, kunnes pallot näyttävät kypsiltä. 
Ota lusikan avulla kypsät kakkupallot jäähtymään lautaselle. Kiinnitä tikut palloihin, ja nosta ne pystyyn telineeseen. Jos sinulla ei ole kakkutikkaritelinettä, niin esim. pahviloota johon on pistelty tikkujen mentäviä reikiä käypi hyvin.

Sulata valkosuklaa mikrossa. 
Soseuta sauvasekoittimella valkosuklaa, puolukat ja tuorejuusto tasaiseksi kuorrutteeksi.
Levitä kuorrutetta kakkupalloille omalla vapaalla tyylilläsi ja asettele kruunuksi puolukka. 

Näissä kakkutikkareissa puolukan happamuus ja valkosuklaan makeus tuovat herkullista harmoniaa pehmeälle brownien maulle. Kiitos leivontahetken jakamisesta ihanalle Oonalle :)

Jos sinulla ei ole kakkutikkarigrilliä, voit katsoa valmistusohjeen esim. Pirkan sivuilta: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/122201-cake-pops-eli-kakkutikkarit
Ja jos innostuit kakkutikkarigrillistä, niin Melissa merkkisenä niitä löytyy Prismasta :) 
Tämä on kyllä tosi kätevä vehje, jolla aion lähiaikoina testata myös kasvispyöryköiden grillaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti