Sivut

torstai 1. toukokuuta 2014

MANSIKKA-VALKOSUKLAAMACARONIT



n.30 kpl

Macaronit:
1,8 dl mantelijauhetta
2 kananmunan valkuaista (mielellään huoneenlämpöisiä)
2,5 dl mansikan makuista tomusokeria
0,5 dl sokeria

Täyte:
1 prk mascarponejuustoa (175-200 g)
100 g valkosuklaata

Erottele kananmunista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun käännät kulhon ylösalaisin eikä se valu yhtään. 
Lisää valkuaisvaahdon joukkoon sokeri ja vatkaa vaahto uudelleen yhtä kovaksi ja kiiltäväksi.
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Lisää seos pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon varovasti esim. puuhaarukalla käännellen. Taikina näyttää hyvältä, jos se on tahmaista ja hiukan kiiltelevää. 

Täytä pursotin taikinalla. Pursota leivinpaperille noin teelusikan kokoisia nokareita (katso kuva).
Anna nokareiden tekeytyä 30 minuuttia!!Kopistele peltiä ja ravistele leivinpaperia, jotta macaroneista lähtisi ilmakuplat pois. 





Paista macaroneja uunin keskitasolla 150 asteessa noin 10-13 minuuttia. Macaronit ovat onnistuneet, jos niiden alareunaan nousee paistumisen aikana kaunis "pitsireunus". 
Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita suklaasula mascarponejuuston joukkoon vatkaimella. Ota macaronin puolikas, ja levitä sen pohjapuolelle täytettä. Liimaa yhteen toisen puolikkaan kanssa. Valmista on :) 

Näistä tuli herkullisia, ja mansikkatomusokeri toi macaroneihin kauniin vaaleanpunaisen värin.
Tällä reseptillä on helppo onnistua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti