torstai 17. heinäkuuta 2014

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


1.Pohja:
200 g suklaakeksiä (käytin Räihän leipomon suklaasydänkeksejä)
100 g voita tai margariinia

2.Valkosuklaatäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
6 liivatelehteä
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vettä 

3.Mustikkatäyte:
2-3 dl mustikoita
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
5 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
0,5-1 dl sokeria
3/4 dl vettä

4.Pinnalle:
50 g valkosuklaata
2 dl mustikoita (käytin pensasmustikoita)
sitruunamelissan lehtiä

Valmistus:
1. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja kiinnitä reunaosa vuokaan. Leikkaa tai revi ylimääräiset leivinpaperit pois vuoan ulkopuolelta.
Laita keksit kahden pakastepussin sisälle ja murskaa ne esim. puunuijan avulla tasaiseksi muruksi. Sulata rasva mikrossa, ja sekoita se keksimurun sekaan kulhossa. Levitä lusikan avulla keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Voit painella keksiseosta myös käsin, jotta se levittyisi mahdollisimman tasaisesti. 

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. 
Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuustoa lusikalla, ja sekoita sen joukkoon sokeri, vaniljasokeri, jäähtynyt valkosuklaasula sekä kermavaahto.
Kiehauta vesi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja sekoita liivatteet kiehuneen veden joukkoon lusikalla. Anna hieman jäähtyä.
Kaada liivateliuos valkosuklaatäytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
Levitä täyte keksipohjan päälle. Laita juustokakku tekeytymään jääkaappiin mielellään yön ylitse, mutta vähintään 4 tunniksi. 

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. 
Sekoita mustikkasoseen joukkoon sokeri, vaniljasokeri, maitorahka ja kermavaahto.
Kiehauta vesi ja sekoita kiehuneeseen veteen puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hieman.
Kaada liivateliuos mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
Levitä mustikkatäyte hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. 
Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 4 tuntia. 

4. Asettele hyytyneen juustokakun pinnalle mustikoita.
Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna sen jäähtyä.
Valuta lusikan avulla mustikoiden päälle valkosuklaasulaa.
Viimeistele sitruunamelissan lehdillä. 




Tämä juustis sulaa suuhun pehmeästi. Valkosuklaan ja mustikoiden liitto on herkullisen huumaava :)




 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti