Sivut

maanantai 15. syyskuuta 2014

SITRUUNA-HOPEATOFFEEJUUSTOKAKKU



Pohja:
200 g suklaakeksejä (esim. Räihän leipomo)
100 g voita/margariinia

Sitruunatäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
6 liivatelehteä
0,5 pll sitruunatuoremehua (n. 110 ml/pll)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl sitruunatuoremehua liivatteen liuottamiseen

Kiille:
1 pss hopeatoffee-karamelleja (n.160 g)
2 dl vispikermaa
1 liivatelehti

Koristeluun:
tuoreita sitruunaviipaleita

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Napsauta reunat kiinni, ja revi ylimääräinen leivinpaperi pois reunojen ulkopuolelta. 

Laita keksit parin pakastepussin sisälle. Murskaa keksit esim. puunuijan avulla murusiksi. 

Sulata voi/margariini ja sekoita se keksimurujen joukkoon. 
Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Sitruunatäyte; 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Vispaa kerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuustoa lusikalla, ja sekoita joukkoon 0,5 dl sitruunatuoremehua, sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita sitruunatäytteen joukkoon myös kermavaahto. 
Maista täytettä, ja lisää halutessasi sokeria. 

Kuumenna 3/4 dl sitruunatuoremehua. Puristele lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota ne kuuman mehun joukkoon yksitellen lusikalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana sitruunatäytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.

Anna juustokakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön ylitse, mutta vähintään 4 tuntia. 


Kiille:
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Laita kattilaan hopeatoffee-karamellit sekä vispikerma.
Kuumenna keskilämmöllä vähän väliä sekoittaen, kunnes karamellit ovat sulaneet kermaan.
Seoksen tulisi olla samettisen mustaa ja kiiltävää. 
Puristele liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois, ja sekoita se kuuman hopeatoffeekiilteen joukkoon.

Anna kiilteen hieman jäähtyä. 
Kaada kiille hyytyneen sitruunajuustokakun päälle tasaisesti.
Anna hyytyä vielä 3-4 tuntia. 

Koristele sitruunaviipalein ennen tarjoamista. 



Tämä makuyhdistelmä on pettämätön ja kielen päällä petollisen hyvää!!
Silkkinen hopeatoffee sulaa suuhun.

LÄMPÖISÄ KIITOS RAKAS LEIVONTAMAISTERINI OONA, JONKA KANSSA LOIHDIMME TÄMÄN JUUSTOKAKUN :) 

en ostkaka, ostkakan, ostkakor, ostkakorna ;) 

1 kommentti: