Sivut
▼
maanantai 16. heinäkuuta 2012
PESTOHYRRÄT
Rahka-voitaikina:
250 g maitorahkaa
250 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vehnäjauhoja
Täyte:
100-150 g juustoraastetta
150-200 g pestoa
10-15 kpl kirsikkatomaatteja
Voiteluun:
1 muna
Sekoita maitorahka ja puolisula voi/margariini keskenään.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe eri kupissa, ja lisää seos rahka-voitaikinaan.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse puoliskot isoiksi ja tasaisiksi levyiksi.
Levitä levyjen päälle pestoa ja ripottele juustoraaste. Kääri levy napakalle rullalle, kuten kääretorttu.
Leikkaa rullasta n. 3 cm mittaisia paloja.
Laita palat muffinssivuokiin leikattu pää ylös päin. Upota kirsikkatomaatti/-tomaatit keskelle syntynyttä hyrrää. Voitele munalla. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa vähintään 15 min, kunnes näyttää rapsakalta :)
Kannattaa ensin valmistaa toinen puoli taikinasta kokonaan hyrrävaiheeseen, ja kun eka satsi on uunissa niin sillä välin työstää toisen puoliskon. Herkullisia tuli :)
Hyrräresepti on hieman muunneltuna peräisin Hellapoliisi.fi-sivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti