maanantai 16. heinäkuuta 2012

PESTOHYRRÄT



Rahka-voitaikina:


250 g maitorahkaa

250 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vehnäjauhoja


Täyte:

100-150 g juustoraastetta
150-200 g pestoa 
10-15 kpl kirsikkatomaatteja


Voiteluun: 

1 muna


Sekoita maitorahka ja puolisula voi/margariini keskenään.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe eri kupissa, ja lisää seos rahka-voitaikinaan.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse puoliskot isoiksi ja tasaisiksi levyiksi.
Levitä levyjen päälle pestoa ja ripottele juustoraaste. Kääri levy napakalle rullalle, kuten kääretorttu.
Leikkaa rullasta n. 3 cm mittaisia paloja. 
Laita palat muffinssivuokiin leikattu pää ylös päin. Upota kirsikkatomaatti/-tomaatit keskelle syntynyttä hyrrää. Voitele munalla. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa vähintään 15 min, kunnes näyttää rapsakalta :) 

Kannattaa ensin valmistaa toinen puoli taikinasta kokonaan hyrrävaiheeseen, ja kun eka satsi on uunissa niin sillä välin työstää toisen puoliskon. Herkullisia tuli :)


Hyrräresepti on hieman muunneltuna peräisin Hellapoliisi.fi-sivuilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti