perjantai 13. heinäkuuta 2012

PIZZA POR FAVOR



Pohja:

25 g hiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl sulaa voita
5 dl vehnäjauhoja


Täyte:

Meetvurstia
sipulia
tonnikalaa
ananasta
kebablastuja
pinnalle: juustoraastetta ja tuoreita yrttejä 
esim. sitruunamelissa, rakuuna, persilja, oregano(kuivattu)


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva suoraan vehnäjauhoihin. 

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota liinan alla n. 20 min. Jos haluat nopeuttaa hiivan aktivoitumista, niin laita taikinakulho lavuaariin, jossa on lämpöistä vettä. 
Taputtele turvonnutta taikinaa uunipellilla ja anna vielä hitusen turvota jos ei oo kovin hoppu.
Kaulitse tai käsin painele taikina tasaisesti litteäksi pellille. 
Levitä täytteet pizzan päälle + lopuksi juustoraaste.
Paista uunissa 225 asteessa n. 10- 15 min, kunnes näyttää rapsakalta.
Kun pizza on vähän jäähtynyt, ripottele halutessasi tuoreita yrttejä ja oreganoa pizzan päälle.
Ja eikun suut napsumaan ;)

 
Pizzapohjan reseptin lainasin valio.fi sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti