keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

KUNNON KAKKUTIKKARIT



Kakkutaikina:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 rkl appelsiinin kuoripaloja (myydään valmiina kaupoissa)
150 g voita tai margariinia
3 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa


Voikreemi:

40 g voita tai margariinia
2 rkl maitoa 
1 3/4 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria


Koristelu:

150- 200 g valkosuklaata
150-200 g maitosuklaata

lisäksi: tikkari- tai grillitikkuja


Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahdon joukkoon appelsiinin kuoripalat, voisula sekä vaniljasokeri. Yhdistä loput kakkutaikinaan tulevat kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen munavaahtoon. Lisää lopuksi maito. Vuoraa piirakka- tai kakkuvuoka leivinpaperilla, ja kaada taikina siihen. Paista kakkua vain 160 asteessa uunin alatasossa n. 50- 55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetkinen. Ei haittaa, vaikka leipoisit kakkutikkarit valmiiksi vasta seuraavanakin aamuna. Kakku ei mene miksikään :)



Sekoita voikreemin ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Murenna kreemin sekaan paistettu kakku pieniksi palasiksi, ja sekoita hyvin. Älä laita kreemiin liikaa tomusokeria, jottei massasta tulisi liian tönkkiä. Kyseinen voikreemi on maukas täyte myös mokkaruudun pinnalle.



Pyörittele voikreemi-kakkutaikinasta pieniä palloja. Ei kannata tehdä liian isoja palloja, sillä muuten ne tippuvat tikun nokasta. Sulata 4 suklaapalasta mikrossa. Dippaa tikkaritikkujen tai puoliksi katkaistujen grillitikkujen toista päätä suklaasulassa ja työnnä tikku kakkupalloon. Laita kakkutikkarit jääkaappiin n. 30 minuutiksi kovettumaan (tikut jähmettyvät palloihin).



Sulata loput suklaat joko mikrossa tai vesihauteessa (laita vesi kiehumaan kattilaan, laita kattilan päälle iso lautanen, johon paloittelet suklaat, kuuma vesi sulattaa suklaan). Suosittelen jälkimmäistä. Pyörittele varovasti kakkutikkarien päitä suklaasulassa, ja anna hieman jäähtyä. Koristele sitten kakkutikkarit haluamallasi tyylillä. Koristeluun sopivat esim. strösselit, kuivatut karpalot, keksirouhe, jne. Laita kakkutikkarit vielä hyytymään jääkaappiin. Tikkarit säilyvät jääkaapissa n. 5 päivää.



Kylläpäs makian himo lähtee :) 

Reseptin runko on peräisin Dr.Oetkerin nettisivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti