maanantai 16. heinäkuuta 2012

VALKOSUKLAA- MOKKARUUTU




Pohja:
4 munaa
2,5 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vanilja- tai vanilliinisokeria

Kuorrutus:
50 g voita
0,5 dl tuoretta kahvia (makukahveilla erilaisia vivahteita)
3- 4 dl tomusokeria
0, 5 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
80- 100 g valkosuklaata
(tuoreita vadelmia)

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on hyvä kun siihen voi "piirtää" vatkaimella 8- kuvion ilman, että se heti haihtuu. Jos kokeilet vatkaimella, sammuta se ensin. Huoneenlämpöiset munat vaahtoutuuu parhaiten. 
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja lisää siihen maito.
Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään.
Lisää voi-maitoseos, ja siivilöi kuivat aineet munavaahdon sekaan varovasti puuhaarukalla sekoittaen. 
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Dippaa haarukkaa pohjaan, ja jos se ei tartu haarukkaan niin pohja on kypsä. 

Anna pohjan jäähtyä, ja valmista kuorrutus. Sulata voi, ja lisää siihen kuuma kahvi. Siivilöi sekaan kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri. Tomusokeria sen verran, että seos on tasaista ja paksuhkoa. Tärkeintä on, että seos ei ole liian lirua. Jos vahingossa tulee liian jankkia, lisää pikkuisen kahvia. 

Lopuksi kruunaa mokkapiiras raastamalla pinnalle valkosuklaata. Ripottele halutessasi vielä tuoreita vadelmia päälle. 

Tosi herkullista ja mehevää tuli :)


Hain vinkkejä ohjeeseen valio.fi- sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti