Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
Mango-täyte:
7 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 prk mangososetta (piltti)
1,25 dl soodastreamin mango-appelsiinisoodaa (myös mango- tai appelsiinimehu käy sekä appelsiinilimpsa
3 rkl vettä
Da capo-kiille:
150 g da capo- suklaata (käytin 15 kpl paperipäällisiä konvehteja, mutta myös patukat käy hyvin)
1 dl kermaa
1 rkl voita
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siten, että lehdet jäävät veden alle.
Murskaa kaurakeksit kahden pakastepussin sisällä esimerkiksi puu- tai perunanuijalla. Sulata rasva mikrossa, ja sekoita se keksimurskan sekaan.
Levitä leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle, ja kiinnitä reunaosa pohjan päälle. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Painele lusikan avulla keksi-rasvaseos irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa rasiassaan lusikalla, ja sekoita se vispikerman joukkoon. Lisää joukkoon myös sokeri, vaniljasokeri ja mangosose.
Kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimessä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja sekoita ne 3 rkl kiehunutta vettä. Sekoita liivateliuos joko soodan, limonadin tai mehun joukkoon, ja sekoita liuos ohuena nauhana täytteen joukkoon rauhallisesti sekoittaen.
Laita juustokakku hyytymään yön ylitse jääkaappiin muovikelmulla peitettynä.
Seuraavana päivänä valmista Da capo-kiille. Lisää kerma kattilaan, ja kuumenna kermaa keskilämmöllä vähän väliä sekoittaen. Älä kuitenkaan anna kiehua. Lisää voi ja suklaa kuumuneen kerman joukkoon, ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on suklaisen kiiltävää.
Anna suklaakiilteen jäähtyä ja jähmettyä rauhassa. Kun kiille on jäähtynyt hyvin, levitä seos juustokakun päälle joko suklaaraitoina tai tasaiseksi täytteen päälle.
Koristele pinta haluamallasi tavalla. Itse koristelin appelsiinimarmeladeilla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia.
Ihanan herkullista juustokakkua tuli! Da capo ja mango sopii hyvin yhteen, ja kakku ei ole liian makea.
Juustokakun perusrunko on peräisin Creme Bonjourin Viikonloppu naisen kanssa-kirjasta s. 68.
Makuyhdistelmä on oman mielikuvitukseni tuotosta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti