Sivut

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

VALKOSUKLAA-NOUGAT KUPPIKAKUT

12 kpl

Muffinssi-taikina:
150 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1,5 Maraboun Dubbel Nougat-patukkaa

Kuorrute:
100-120 g valkosuklaata (käytin Pandan 120 g levyn)
200 g tuorejuustoa (maustamaton)
50 g voita tai margariinia
2-3 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja jatka vatkaamista. Sekoita vehnä-ja kaakaojauheet sekä leivinjauhe keskenään eri astiassa. Lisää kuiva-aineseos sekä maito munavaahtoon ja sekoita esim. puuhaarukalla. Paloittele nougatpatukoista 12 palaa. 
Levitä taikina muffinssivuokiin siten, että vuoat täyttyvät reilun puolet. Upota nougatpalat muffinssitaikinan sekaan ja levitä taikinaa päälle. 
Paista muffinsseja uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. 
Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata rasva keskilämmöllä kattilassa, ja lisää voisulaan valkosuklaa paloiteltuna. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. 
Sekoita suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Levitä kuorrutetta tasaisesti muffinssien pinnalle esim. pikkulusikan avulla. 
Ripottele pinnalle mustikoita.

Tässä muffinssissa mieto tuorejuusto tasapainottaa makeaa valkosuklaata ja nougatia, ja mustikat tuovat freesiä makua :) Delicious!

Tässä reseptissä hyödynsin Kinuskikissa leipoo-kirjan ohjetta s. 145 (Sini Visa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti