Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

PORKKANA-PERUNASOSEKEITTO


4 annosta

1 kg perunoita
500 g porkkanoita
4 valkosipulin kynttä
1 sipuli
3 rkl pestoa (vihreä)
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
2 dl kermaa 
oreganoa
(suolaa)

Keitä perunoita ja porkkanoita puolisen tuntia. Säästä keitinvedestä 5 dl erilliseen kulhoon, ja kaada loput pois. Soseuta juurekset puunuijalla tai sauvasekoittimella. Laita juuressose takaisin hellalle miedolle lämmölle. Pilko sipulit- ja valkosipulit pieniksi paloiksi tai käytä sipulisilppurissa ja lisää juuressoseen joukkoon. Lisää myös 5 dl vettä ja lihaliemikuutio. Anna keiton muhia pienellä lämmöllä noin 10 min. Lisää kerma, pesto ja oregano ja anna keiton lämmetä liedellä vielä hetkinen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Tarjoile lämpimänä hapankorppujen ja kuivatun oreganon kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti