Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

SITRUUNA- TOFFEEJUUSTOKAKKU


Halkaisija 18 cm

Pohja: 
150 g keksejä (käytin Räihän suklaa-vehnäpikkuleipiä, mutta esim. kaurasuklaakeksit sopii myös)
70 g voita tai margariinia

Täyte:
200 g tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 prk turkkilaista jogurttia Sitruuna (Valio)
4 liivatelehteä
0,75 dl sitruunamehua (esim. juissi)
1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa (myydään valmiina lasipurkeissa esim. K-Supermarketeissa)
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria

Kiille:
1 prk toffeevanukasta (esim. Jacky)
2 liivatelehteä

Koristeeksi: valkosuklaapaloja

Laita keksit kahden pakastepussin sisään ja murskaa keksit rouheeksi esim. puunuijalla. Sulata voi tai margariini mikrossa, ja lisää keksirouhe joukkoon. 
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja napsauta vuokaosa kiinni. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi reunoilta pois.
Levitä keksiseos vuoan pohjalle tasaisesti esim. lusikalla painellen. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen väh. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Notkista tuorejuustoa sekoittamalla sitä lusikalla kulhossa, ja sekoita joukkoon kermavaahto, turkkilainen jogurtti, lemon curd, vaniljasokeri ja sokeri. Tarkista maku, ja jos haluat, lisää sokeria. 
Kuumenna puolet sitruunamehusta mikrossa/hellalla. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota ne yksitellen kuuman mehun joukkoon. Sekoita liivateliuos loppuun mehuun, ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen. 
Levitä täyte tasaisesti keksipohjan päälle. Laita juustokakku hyytymään jääkaappiin kelmulla peitettynä mielellään yön ylitse, mutta vähintään 4-5 tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen väh. 10 minuutiksi. Laita puolet toffeevanukkaasta mikroon/hellalle ja kuumenna hetki. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja sekoita ne kuuman vanukkaan joukkoon. Lisää sekaan loppu toffeevanukas. 
Levitä kiille nopeasti ja tasaisesti juustokakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia. 
Koristele valkosuklaapaloilla.

Sitruuna ja toffee antavat raikkaan makuelämyksen, joka ei ole liian makeaa! 



2 kommenttia:

  1. Doddi kakku on nyt hyytymässä yön yli, ja huomenna on sitte vielä loppu jutut :)
    Kiitos hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Ompa mukava että löyty mieleinen ohje :-) toivottavasti saatte suut makiaks!

    VastaaPoista