lauantai 1. syyskuuta 2012

JUUSTOISET TONNIKALATIKUT


n. 40 kpl


Taikina:
200 g voita tai margariinia
reilu 4 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
säilykepurkillinen tonnikalaa (n. 150- 200 g)
100 g juustoraastetta


Voiteluun:

muna
2 isoa kourallista seesaminsiemeniä


Sulata voi/margariini. Sekoita kaikki taikina- ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Ei tarvitse vaivata eikä vatkata :) Laita taikina jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi. 


Ota taikinasta pala, pyörittele siitä pallo ja lopuksi käsien välissä muotoile siitä tasainen pötkylä (n. 1,5 peukalon paksuinen). Tee tällaisia pötkylöitä eli tikkuja n. 40 kpl. 

Levitä pötkylöitä 15 kpl pellille. Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
Jos leivot tikut edellisenä päivänä, lämmitä niitä uunissa 50 asteessa reilu 5 min ennen tarjoamista. 


Tikkuja dippasin siskoni tekemässä avokado- limetahnassa. Tikkuja voi syödä sellaisenaan tai dipata myös kermaviiliin, johon on sekoitettu dippiainespussi (tsatsiki, american, jne.)


Herkullisia ja helppo tehdä!

Reseptiin sain idean www.keittotaito.com- sivulta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti