Pohja:
175 g Digestive- keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
200 g tuorejuustoa
2 prk vaniljavanukasta (120 g/ prk)
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl vettä
Kiille:
1 prk kinuskivanukasta (120 g)
2 liivatelehteä
0,5 dl vettä
suklaarakeita
Laita Digestive- keksit kahden pakastepussin sisälle, ja murskaa ne esimerkiksi puunuijalla. Sulata voi/margariini mikrossa, ja sekoita voisula keksimurskan kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vispaa kerma. Notkista tuorejuustoa lusikalla sekoittaen, ja sekoita tuorejuustoon vaniljavanukkaat sekä vanilja- ja tavallinen sokeri. Lisää vispattu kerma seokseen varovasti sekoittaen. Kiehauta vesi ja puristele lionneet liivatteet desiin kuumaa vettä. Anna hetkisen jäähtyä, ja sekoita liivateliemi ohuena nauhana kaataen kermaseokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön ylitse.
Hyydytysajan jälkeen. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kuten täytteen valmistuksessa. Kiehauta vesi ja sekoita lionneet liivatelehdet 0,5 dl kuumaa vettä. Sekoita liivateliemi kinuskivanukkaan joukkoon, ja levitä kiille juustokakun pinnalle. Ripottele suklaarakeita pinnalle. Anna hyytyä vielä vähintään 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti