torstai 12. heinäkuuta 2012

LASAGNE


LASAGNE


Ainekset:


1 iso sipuli

400 g jauhelihaa
200 g tomaattisosetta (paseerattu tai murska)
2 dl lihalientä (vesi + lihaliemikuutio)
4 valkosipulinkynttä
Mausteita: chili, (lime)pippuri, suola, cayennepippuri
Valkokastike:
8 dl maitoa
+ suurus: 2 dl kylmää maitoa, 3/4 dl vehnäjauhoja
lasagnelevyjä
150 g juustoraastetta

Valmistus:

Ruskista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää sekaan tomaattisose, lihaliemi ja mausteet.
Valmista valkokastike: Kiehauta maito. Sekoita suurus- ainekset keskenään ja lisää se kuumaan maitoon. Anna hetki kiehua, kuitenkin koko ajan sekoittaen. Lisää suolaa teelusikallinen.
Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle ensin jauhelihakastike, toiseksi lasagnelevyjä ja kolmanneksi valkokastike. Tee samanlaisia kerroksia vähintään 3. Päällimmäiseksi valkokastike ja juustoraaste. 
Kypsennä uunin alatasossa 40- 45 minuuttia. Tarjoa pääruokana.


Ohje on peräisin Kotiruoka- keittokirjasta (Kaisa Isotalo & Raija Kuittinen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti