lauantai 18. elokuuta 2018

SUKLAA-MANSIKKAKAKKU






Tehty irtopohjavuokaan.

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 munaa
2,5 dl maitoa
1 dl voisulaa
2,5 dl kiehuvaa vettä
kostutukseen: vedellä jatkettua sitruunamehua

Täyte:
250 g mansikoita
200 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
0,5-1,5 dl tomusokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria 
2 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä/sitruunamehua

Kuorrutus:
250 g voita
4,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200g tummaa suklaata
tuoreita mansikoita

Pohja: 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa joukkoon maito, voisula ja munat. Lisää lopuksi kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. 
Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, ja napsauta vuoan laidat pohjaan kiinni. Revi ylimääräinen paperi pois ulkoreunoilta. 
Kaada taikina vuokaan, ja paista kakkua uunissa 175 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. 

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen väh. 10 minuutiksi. Soseuta mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa vispikerma. Vatkaa kevyesti vaahdotetun kerman joukkoon myös mansikkasose, maitorahka sekä sokerit. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kiehuneeseen veteen tai sitruunamehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla kevyesti vatkaimella vatkaten. Halutessasi voit laittaa täytteen jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.

Kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt suklaakakku 2 tai 3 kerrokseen. 
Aseta pohjalevy tarjoiluastialle, ja kostuta sitä sitruunavedellä. 
Levitä pohjan päälle mansikkatäytettä, ja aseta täytteen päälle uusi kakkukerros. 
Jätä päällimmäinen kakkulevy paljaaksi. Laita kakku jääkaappiin maustumaan.

Suklaakuorrutte:
Sulata suklaa vesihauteessa, ja anna sen sitten hieman jäähtyä. Vaahdota pehmennyt voi sekä tomu- ja vaniljasokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon hieman jäähtynyt suklaasula. 

Levitä suklaakuorrute kakun päälle. Koristele mansikoilla. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti