lauantai 13. lokakuuta 2012

BAILEYS- RAHKAPULLAT


15- 20 rahkapullaa


Pullataikina:

2,5 dl maitoa
25 g kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja 
75 g voita/ margariinia


Rahkatäyte:

0,5 dl Baileysiä (kaikki maut käyvät), itse laitoin bisketti- makuista
250 g maitorahkaa
1 muna
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(loraus makusiirappia: itse laitoin suklaa-keksisiirappia)


Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää maito ja munat. Sekoita hyvin. Lisää sulatettu voi/margariini. Alusta taikinaa huolella käsin. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin. 

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia. Laita esimerkiksi lavuaariin lämmintä vettä, ja nosta taikinakulho sinne kohoamaan. 

Hiero kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois, ja pyörittele taikinasta pikkupullia. Anna pikkupullien kohota vielä liinan alla 10 minuuttia. Odotellessa voit valmistaa rahkatäytteen. 


Sekoita kaikki rahkatäytteen ainekset hyvin keskenään.


Paina juomalasin pohjalla (shottilasi mainioin) pikkupulliin syvennykset. Yritä tehdä mahdollisimman laakeat ja syvät syvennykset, jotta sinne mahtuu kunnolla rahkaa ;) Voitele ne munalla. 

Täytä syvennökset rahkatäytteellä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

Ja eikun suut napsumaan!



Rahkapullien perusreseptin löysin Kotiruoka- keittokirjasta (Kaisa Isotalo & Raija Kuittinen) s. 365, 375.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti