lauantai 3. marraskuuta 2012

KIIWI- PUOLUKKAPIIRAS


Murotaikina:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja


Kermaviili- täyte:

7 dl puolukoita
2 kiiwiä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 prk kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria


Vaahdota pehmeä voi tai margariini ja sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhoseos puuhaarukalla voimunaseokseen. 

Voitele piirasvuoka, ja painele murotaikina pohjalle tasaisesti. Käytä pohjan tasoittamiseen apuna jauhoja. 
Soseuta puolukat sauvasekoittimella, ja lisää survokseen sokeri ja vaniljasokeri. Maista survosta, ja lisää tarvittaessa sokeria. Sekoita puolukkasurvokseen myös kermaviili ja muna. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Kuori ja viipaloi kiiwi.  Puolita halutessasi viipaleet, ja ripottele kiiwit täytteen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa 25- 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Tämä piiras on tosi kirpsakka, mutta kuitenkin hyvänmakuinen. Jos haluat piiraan makuun lempeyttä, nauti se kerma- tai vaniljavaahdon kera. 


P.s Kiiwit hieman kuivettuvat jäähtyessään. Voit halutessasi sekoittaa kiiwiviipaleet myös täytteen sekaan, jolloin ne eivät pääse kuivumaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti