sunnuntai 11. marraskuuta 2012

TRIO-JUUSTOKAKKU


Suklaakakkupohja:
170 g voita tai margariinia
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
(vajaa 1dl  kaakaojuomaa)


Kuningatartäyte:

4 dl vispikermaa
250 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk kuningarar-pilttiä
7 liivatelehteä
0,5 dl vettä tai marjamehua


Vaniljakiille:

1,5 dl vaniljavanukasta
2 tl sokeria
2 liivatetta
2-3 rkl vettä

pinnalle: suklaapunssi-karkkeja


Sulata kakkupohjaan tuleva voi tai margariini kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää rasvan sekaan kaakaojauhe ja sokeri. Vatkaa munat kevyesti vaahdoksi, ja lisää rasvaseokseen. Sekoita kakkutaikinaan lopuksi jauhot. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pyöreälle alustalle, ja napsauta reunaosa takaisin pohjaosan päälle. Voitele reunat. Kaada ja levitä suklaakakkutaikina vuoan pohjalle tasaisesti. Paista kakkupohjaa uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Älä anna pohjan paistua liian ruskeaksi, jotta se säilyisi mehevänä. Anna kakun jäähtyä rauhassa. 

Halutessasi, kostuta kakkupohja valmiilla kaakaolla.


Laita kuningatartäytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Notkista tuorejuustoa kulhossa lusikan avulla. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri, vaniljasokeri ja piltti. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää se tuorejuustoseokseen varovasti käännellen. Kiehauta vesi tai mehu kattilassa. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja liuota lehdet 1-2 kerrallaan kiehuneeseen nesteeseen. Anna liivateliemi hieman jäähtyy. Kaada liivateliemi kuningatartäytteeseen samalla tasaisesti sekoittaen. Levitä täyte kakkupohjan päälle tasaisesti. Laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön ylitse. 



Seuraavana päivänä laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Kiehauta vesi. Sekoita sokeri vaniljavanukkaan joukkoon. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota lehdet kiehuneen veden joukkoon. Anna hieman jäähtyä, ja sekoita liivateliemi vanukkaan joukkoon. Levitä vanukasseos juustokakun pinnalle tasaiseksi kiilteeksi. Anna kakun jähmettyä vielä noin 2 tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt. Ripottele pinnalle suklaapunssi-karkit. Ja lurpsista vain! :)



Juustokakkua syödessään saa nauttia perinteisestä trio-asetelmasta, jossa kielen päällä vivahtelee makuja suklaan, vaaleanpunaisen ja vaniljan välillä! 





Juustokakun reseptiin sain inspiraation TastyCake-blogin Suklaa-baileyskakusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti