perjantai 11. tammikuuta 2013

FETA-PINAATTIPASTEIJAT


Noin 20 kpl


Ainekset:

10 kpl voi- tai lehtitaikinalevyjä
300 g pinaattihiutaleita (pakasteena)
1 iso sipuli
10 kpl kirsikkatomaatteja
300 g fetajuustoa (esim. oliivi-valkosipulimarinaadissa)
3 tl suolaa 
1-2 tl lime- tai mustapippuria
2 tl grillausmaustetta
1 muna voitelua varten
oliiviöljyä tai voita paistamiseen


Levitä taikinalevyt pellille sulamaan huoneen lämpöön. Valmista täyte.

Lisää rasvaa pannulle, ja annan pannun lämmetä. Kuori ja paloittele sipuli, ja kuullota palat pannulla pehmeiksi. Sulata pinaattihiutaleita tarvittaessa mikrossa. Lisää pinaattihiutaleet pannulle ja paista keskilämmöllä. Mausta täyte ja myös maista, tuliko sopivasti mausteita, ja lisää jotakin tarvittaessa. 
Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit pienemmiksi, ja lisää täytteen joukkoon. Lisää myös fetajuusto, ja annan juuston vähän pehmetä täytteeseen. 
Kun taikinalevyt ovat pehmenneet, puolita levyt. Kaulitse puolikkaita vielä noin puolet suuremmiksi. Levitä kaulitun taikinalevyn keskelle täytettä (1 rkl), nosta sivuilta taikinaa täytteen päälle, ja käännä liitoskohta alas päin. Painele pasteijan päädyt haarukalla kiinni. Voitele munalla.
Paista pasteijoita uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta näyttää rapsakalta.


Tarjoa halutessasi pasteijoita tuoreen tillin, maapähkinäsalaatin tai uunijuuresten kera (löytyvät blogistani). 


Pasteijoiden ohje on peräisin hieman muunneltuna Aikaa ystävälle- kirjasta (kirjoittanut Nina Cappelen, s. 90)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti