perjantai 11. tammikuuta 2013

UUNIJUUREKSET ÖLJYMARINADISSA


Juurekset:
500 g perunaa
500 g punajuurta
750 g porkkanaa


Öljymarinadi:

2,5 dl oliiviöljyä
mausteita oman maun mukaan
Kokeile esim. seuraavia mausteita:
1 tl limepippuria
1,5 tl grillausmaustetta
1 tl cayennepippuria
1,5 tl oreganoa
2 tl suolaa


Pese ja kuori porkkanat ja punajuuret. Leikkaa porkkanat pitkittäin paksuhkoiksi suikaleiksi, ja lisää pellille. Leikkaa punajuuret lohkoiksi, ja lisää pellille. Pese hyvin perunat, mutta niitä ei ole pakko kuoria. Leikkaa myös perunat lohkoiksi, ja lisää pellille.

Lisää öljyn joukkoon mausteet ja sekoita leivontasudilla. Levitä sudilla marinadia reilusti kaikkien juuresten päälle. 
Paista uunin keskitasossa 175 asteen lämmössä reilu 30 minuuttia. Uunijuurekset ovat kypsiä, kun haarukka uppoaa niihin hieman. 

Tarjoa uunijuurekset esimerkiksi tsatsikin tai kermaviilikastikkeen ja patongin kera. Uunijuurekset ovat myös oiva lisuke lohen, lihan tai kanan kanssa. 


Ihanan kevyttä, täyttävää ja terveellistä! Seka hieman al dente= sopivasti hampaissa tuntuva ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti