torstai 21. maaliskuuta 2013

MUSTIKKADIPPIÄ JA HEDELMIÄ


Hedelmät:
4 banaania
5 omenaa
1 tuore ananas (kypsä ananas: lehdet irtoavat keskustasta nykäisemällä)


Mustikkadippi:

2 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta maitorahkaa
100-200 g mustikoita
2 tl vaniljasokeria
0,5-1 dl sokeria (maistele, minkä verran on sopiva sinulle)


Vatkaa kerma. Nostele kerma maitorahkan joukkoon. Sekoita dippiin myös mustikat, sokeri ja vaniljasokeri. Soseuta kevyesti sauvasekoittimella niin, että mustikat soseutuvat. Lisää vielä tarvittaessa sokeria. Laita dippi jääkaappiin muhimaan.

Kuori, pilko ja asettele hedelmät tarjoilulautasille.
Ananas on helppo leikata siten, että ensin leikkaa pitkittäissuunnassa ananaksen kahtia. Seuraavaksi leikkaa lehtiosan irti poikittaisuunnassa. Puolita sitten ananaksen puolikkaat vielä pariin kertaan pitkittäissuunnassa. Leikkaa pikkupuolikkat pieniksi paloiksi siten, että leikkaat vain hedelmäosan asti (ei kuorta rikki). Lopuksi sitten on helppo leikata palat irti vetämällä veistä kuoren ja hedelmän välillä veitsi vaakatasossa, kunnes palat vapautuvat. Olipas hankalasti selitetty :D Joistakin ananaksista löytyy kyllä tuo leikkausohjekin.. 

Ja ei sit muutaku dippailemaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti