keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

PESTOJAUHELIHA-KESÄKURPITSAT


Ainekset:
3 jykevää kesäkurpitsaa
2 dl riisiä
400 g jauhelihaa
200 g paseerattua tomaattisosetta (1 tlk)
1 prk kikherneitä (säilyke)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
Mausteita: cayennepippuri, limepippuri, suola, persilja, oregano, grillimauste
juustosiivuja
n. 70 g pestoa

Keitä riisit kattilassa ohjeiden mukaan.
Kuullota sipulia ja valkosipulinkynsiä öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää joukkoon tomaattisose, kikherneet ja mausteet ja anna seoksen muhia. 
Puolita kesäkurpitsat ja halkaise puolikkaat pitkittäin kahtia. Yhteensä 6 kesäkurpitsa"venettä".
Leikkaa kesäkurpitsoista sisusta pois siten, että kuori pysyy ehjänä. Paloittele sisuksista koverrettu kesäkurpitsa, ja lisää jauhelihaseokseen. Anna muhia vielä hetki.
Kun riisit ovat kypsiä kaada ylimääräinen vesi pois ja sekoita riisit jauhelihaseokseen tasaisesti.

Levitä kurpitsaveneet uunipellille ja lusikoi niihin reilusti täytettä. Levitä täytteen päälle juustosiivuja tai juustoraastetta. Levitä juuston päälle vajaa ruokalusikallinen pestoa jokaista kurpitsavenettä kohden. 
Paista uunissa 175 asteessa noin puolituntia, kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet.

Hyvänmakuista tuli!! Eikä tarvii erikseen salaatteja vääntää, jos ei taho hifistellä ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti