torstai 25. heinäkuuta 2013

SUKLAAUNELMAT & MANSIKKAMELBA


Suklaaunelmat:
2 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
2 dl lämmintä vettä
150 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl kookoshiutaleita
3 munaa
2 rkl tomusokeria

Mansikkamelba:
250 g mansikoita
sokeria

Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kuumenna kattilassa suklaa, sokeri, voi ja lämmin vesi, ja sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan päästä seosta kiehumaan. Nosta seos jäähtymään. 
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää joukkoon suola ja kookoshiutaleet. Sekoita joukkoon lopuksi myös suklaasula sekä munat yksi kerrallaan. 
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on mehevän kypsä. 
Anna kakun jäähtyä.
Survo mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi melbaksi ja lisää makusi mukaan sokeria. 

Leikkaa suklaakakku paloiksi ja lorauta mansikkamelbaa kaveriksi :)
Ihanan helppoa valmistaa ja suklaa-mansikkacombo on enemmänkö toimiva ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti