keskiviikko 16. lokakuuta 2013

MAAPÄHKINÄ-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU


Vuoan halkaisija 18 cm

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 muna

Täyte:
200 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 rkl valmista maapähkinävoita (esim. Punnitse & Säästä-kaupasta)

Pinnalle:
3 dl mustikoita

Sulata voita tai margariinia mikrossa pehmeämmäksi. Sekoita voi, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja munat keskenään vispilällä. Laita taikina muovikelmuun, ja anna taikinan viilentyä jääkaapissa noin puoli tuntia. 

Sekoita vispilällä tuorejuusto, rahka ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon myös munat ja maapähkinävoi. Tarkista maku, ja lisää halutessasi sokeria tai maapähkinävoita. 

Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja napsauta reunaosa vuokaan. Poista ylimääräinen leivinpaperi reunoilta. Voitele vuoka. Painele pohjataikina vuokaan tasaisesti ja reunoille niin ylös kuin yltää. 
Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Paista uunissa 150 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes täyte on reunoja myöten kiinteää. 

Anna juustokakun jäähtyä ja jähmettyä.
Levitä pinnalle mustikoita ja tarjoa!

Helppotekoinen kakku, joka maistuu Snickersiltä ;) Mustikat tuovat raikkautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti