torstai 1. toukokuuta 2014

KINUSKI-MANGOJUUSTOKAKKU


Pohja:
175 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
3 prk mangopilttiä
1 dl sokeria
0,5 dl + 3 rkl appelsiini-mangomehua (Marli)

Kiille:
2 dl kinuskikastiketta
2 liivatelehteä
(nonparelleja)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
Laita keksit kahden pakastepussin sisälle ja murskaa ne muruiksi esimerkiksi puunuijan avulla. 
Sulata rasva mikrossa. Sekoita rasva ja keksimuru keskenään. 
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa lusikalla, ja sekoita se kermavaahdon joukkoon. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri, sokeri, mehu ja mangopiltit. Sekoita varovasti käännellen. 
Kiehauta mikrossa 3 rkl mehua. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja liota ne yks kerrallaan kuuman mehun joukkoon lusikalla sekoittaen. Anna liivateliuoksen jäähtyä. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen. 
Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta sileäksi. Peitä kelmulla. Anna juustokakun jähmettyä mielellään seuraavaan päivään (väh. 4-5tuntia) jääkaapissa. 

Laita liivatelehdet likoamaan (väh. 10 min.) Kiehauta 0,5 dl kinuskikastikkeesta mikrossa.
Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuuman kinuskikastikkeen joukkoon. 
Sekoita liivateliuos lopun kinuskikastikkeen joukkoon. Levitä kiille vikkelästi kakun päälle (jämähtää tosi nopsaa). Anna juustokakun jähmettyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia. 

Juustokakussa maistuu pehmeästi mangon ja kinuskin suuhun sulaava liitto. 
Kiilteen kanssa sai vähän hikoilla, kun se jämähti niin nopsaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti