keskiviikko 6. elokuuta 2014

HOPEATOFFEE-SITRUUNA PANNACOTTA


5-7 viinilasiannosta

Pannacotta:
4 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1/2 pll sitruunatuoremehua (110 ml/pll)
3 liivatelehteä

Kiille:
150 g hopeatoffeekaramelleja
2 dl vispikermaa
1 liivatelehti

Pinnalle:
50 g valkosuklaata

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.  Sekoita sokeri ja vaniljasokeri kerman joukkoon.  Keitä kermaseosta liedellä keskilämmöllä vähän väliä vispilällä sekoittaen, kunnes se hieman kiehahtaa. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota ne kuuman kermaseoksen joukkoon. Anna kermaseoksen hieman jäähtyä. Kaada kermaseos viinilaseihin tasaisesti. Peitä lasit kelmulla, ja laita ne jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Kiille: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
Laita hopeatoffeet ja kerma kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes toffeet ovat sulaneet kerman joukkoon ja seos on tasaista ja kiiltävää. Puristele liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois, ja liuota se kuumaan hopeatoffeeseokseen.
Anna hieman jäähtyä.
Kaada kiillettä viinilaseihin hyytyneiden pannacottien päälle.
Peitä lasit kelmulla ja anna pannacottien hyytyä vielä vähintään 3 tuntia jääkaapissa.

Rouhi valkosuklaa ja ripottele sitä hyytyneiden pannacottien päälle.
Tarjoile kylmänä. 

Mustan makian ystävät, eiku rohkiasti kokkeileen :) Hyvvää on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti