lauantai 2. elokuuta 2014

LAKKAPANNACOTTA

5 annosta

Pannacotta:
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivateleheteä

Lakkakiille:
n. 30 lakkaa
0,5 dl vettä
3 dl hillosokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. 
Sekoita sokeri ja vaniljasokeri kerman joukkoon. 
Keitä kermaseosta liedellä keskilämmöllä vähän väliä vispilällä sekoittaen, kunnes se hieman kiehahtaa. 
Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota ne kuuman kermaseoksen joukkoon.
Anna kermaseoksen hieman jäähtyä.
Kaada kermaseos laseihin tasaisesti.
Peitä lasit kelmulla, ja laita ne jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Lakkakiille: Anna veden kiehahtaa. Sekoita joukkoon hillosokeri, ja anna seoksen vielä kiehahtaa. Muista sekoittaa tasaiseen tahtiin. 
Anna sokeriliemen jäähtyä.
Ota pannacotat jääkaapista. Asettele pinnalle lakkoja mielesi mukaan. Kaada teelusikan avulla lakkojen päälle sokerilientä. Sokerilientä ei tarvitse käyttää kokonaan.
Laita pannacotat vielä noin 1-2 tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Tarjoile kylmänä.

Tämä pannacotta maistuu niin ylelliselle, ettet uskoisi sen tekemisen olevan näin helppoa!
Huumaavia makuelämyksiä sinulle ;)

1 kommentti: