tiistai 16. joulukuuta 2014

LAKRITSI-TOFFEERAHKAKAKKU



Pohja:
200 g kaurakeksejä 
100 g voita/margariinia


Lakritsitäyte:

250 g maitorahkaa (tai 200 g tuorejuustoa)
2 dl vispikermaa
1,5 rkl raakalakritsijauhetta (esim.Urtekräm)
4 liivatelehteä
0,5 dl mansikkamehua (esim. Juissi)
1 1/3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl mansikkamehua liivatteen liuottamiseen

Toffeekiille:

2 prk valmista toffeevanukasta (n. 120 g per/prk)
1 liivatelehti

Koristeeksi:
n. 50 g maitosuklaata (käytin joulukalenterin suklaita)

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Napsauta reunat kiinni, ja revi ylimääräinen leivinpaperi pois reunojen ulkopuolelta. 

Laita keksit parin pakastepussin sisälle. Murskaa keksit esim. puunuijan avulla murusiksi. 

Sulata voi/margariini ja sekoita se keksimurujen joukkoon. 
Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Lakritsitäyte; 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Vispaa kerma vaahdoksi.
Notkista maitorahkaa lusikalla, ja sekoita joukkoon 0,5 dl mansikkamehua, raakalakritsijauhe, sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita lakritsitäytteen joukkoon myös kermavaahto. 
Maista täytettä, ja lisää halutessasi sokeria tai lakritsijauhetta. 

Kuumenna 3/4 dl mansikkamehua. Puristele lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota ne kuuman mehun joukkoon yksitellen lusikalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.

Kaada liivateliuos ohuena nauhana lakritsitäytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.

Anna juustokakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön ylitse, mutta vähintään 4 tuntia. 



Kiille:

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Kaada toffeevanukkaat astiaan, ja sekoittele niitä hieman lusikalla.
Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi.
Puristele liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois, ja sekoita se kuuman mansikkamehun joukkoon. Mitä kuumempi mehu, sitä paremmin liivatelehdet siihen likoavat. 

Anna kiilteen hieman jäähtyä. 

Kaada kiille hyytyneen lakritsijuustokakun päälle tasaisesti.
Anna hyytyä vielä ainakin 3 tuntia. 

Sulata maitosuklaa, ja anna sen hieman jäähtyä. Valuta lusikan avulla suklaasulaa kiilteen päälle. Lisää halutessasi muutama suklaapala koristeeksi ennen tarjoamista. 

1 kommentti:

  1. Tästä piti tosiaan tulla juustokakku, mutta juuri ostamani Mascarponejuusto oli valmiiksi vanhaa, ja jouduin sitten tyytymään maitorahkaan. Tulipa nyt sit hieman kevyempää :)

    VastaaPoista