sunnuntai 7. joulukuuta 2014

PIPARKAKKU-VALKOSUKLAA MACARONIT


n.30 kpl


Macaronit:

1,8 dl mantelijauhetta
2 kananmunan valkuaista (mielellään huoneenlämpöisiä)
2,5 dl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta 


Täyte:

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (175-200 g)
100 g valkosuklaata


Erottele kananmunista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun käännät kulhon ylösalaisin eikä se valu yhtään. 

Lisää valkuaisvaahdon joukkoon sokeri ja vatkaa vaahto uudelleen yhtä kovaksi ja kiiltäväksi.
Sekoita mantelijauhe, piparkakkumauste ja tomusokeri keskenään. Lisää seos pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon varovasti esim. puuhaarukalla käännellen. Taikina näyttää hyvältä, jos se on tahmaista ja hiukan kiiltelevää. 

Täytä pursotin taikinalla. Pursota leivinpaperille noin teelusikan kokoisia nokareita (katso kuva).

Anna nokareiden tekeytyä 30 minuuttia!!Kopistele peltiä ja ravistele leivinpaperia, jotta macaroneista lähtisi ilmakuplat pois. 

Paista macaroneja uunin keskitasolla 150 asteessa noin 10-13 minuuttia. Macaronit ovat onnistuneet, jos niiden alareunaan nousee paistumisen aikana kaunis "pitsireunus". 
Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon vatkaimella tai lusikalla. Ota macaronin puolikas, ja levitä sen pohjapuolelle täytettä. Liimaa yhteen toisen puolikkaan kanssa. Valmista on :) 


Marenkisen pehmeä piparin maku, johon valkosuklaa tuo pehmeyttä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti