tiistai 29. joulukuuta 2015

KARPALO-SUKLAA MACARONIT


noin 25- 30 kpl


1,4 dl mantelijauhetta
0,4 dl karpalojauhetta (myydään valmiina)
2,5 dl mansikkatomusokeria
2 munan valkuaista
0,5 dl sokeria

Täyte:
100 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 tl vaniljasokeria

Sekoita mantelijauhe, karpalojauhe ja mansikkatomusokeri keskenään.
Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisvaahtoon myös sokeri, kunnes vaahto näyttää kiiltävältä ja kovalta. Testi: kun käännät kulhoa alaspäin vaahto ei saa valua yhtään.

Kääntele varovasti ja pienissä erissä mantelijauheseos valkuaisvaahtoon. Taikinan tulisi näyttää kiiltävältä ja tahmaiselta. 

Levitä kahdelle pellille leivinpaperit. Täytä pursotin taikinalla. Pursota pellille 50- 60 kpl reilun teelusikallisen kokoisia nokareita. Kopauttele peltejä, jotta macaroneista lähtisi ylimääräiset ilmakuplat. 
ANNA MACARONIEN SEISTÄ 30 MIN!!
Lämmitä uuni 150 asteiseksi ja paista macaroneja pelti kerrallaan reilu 10 minuuttia.
Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia.

Sulata maitosuklaa mikrossa ja sekoita se tuorejuuston ja vaniljasokerin kanssa täytteeksi.
Irrota macaronit varovasti leivinpaperista. Levitä täytettä macaronin puolikkaalle, ja kiinnitä kaksi puolikasta yhteen.


Maistatko jo kielen päällä kirpsakan ja makean karpalon sekä täyteläisen maitosuklaan yhdessä?
Kokeile rohkeasti, ja kerro, miten onnistuit :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti