Noin 20 pannukakkua
3 munaa
3 rkl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl maitoa
250 g maitorahkaa
0,5 dl voita tai margariinia
+ paistamiseen voita tai margariinia
Makeat lisukkeet:
suklaakastiketta
tuoreita marjoja
vaahterasiirappia
Suolainen lisuke:
1 pkt kuorettomia nakkeja
vaahterasiirappia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita eri astiassa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola keskenään.
Sekoita puuhaarukalla munasokerivaahtoon vuorotellen kuiva-aineseos sekä maito ja maitorahka. Sulata voi tai margariini ja sekoita se lopuksi taikinan joukkoon.
Kuumenna paistinpannu, Levitä pannukakkutaikinaa pannulle noin 1-2 rkl verran yhtä pannukakkua kohden. Paista pannukakkuja molemmin puolin, kunnes ne "ruskettuvat" ja ovat kypsiä.
Voitele pannukakut paistamisen jälkeen vaahterasiirapilla siveltimen avulla.
Paista nakit pannulla.
Pino noin 4-6 pannukakkua päällekkäin lautaselle. Kaada vaahterasiirappia päälle.
Nauti pannukakut suolaisen ja makean täytteen kera.
Täyttävä ja herkullinen aamiainen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti