keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

MANSIKKA-PÄTKISSUKLAA KUPPIKAKUT


 

12 kuppikakkua

Muffinitaikina:

2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 dl voi- tai margariinisulaa
2 dl maitoa
100 g pätkissuklaata

Kuorrute:

2 dl  vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl mansikkatomusokeria (maun mukaan)
1 iso pätkispatukka
50 g maitosuklaata

Taikina: Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi/margariini. 
Sekoita lastalla käännellen vuorotellen kuiva-aineseosta sekä sulaa voita ja maitoa munavaahtoon. 

Jaa muffinitaikinaa muffinivuokiin puolilleen. Pilko taikinan päälle pätkissuklaata, ja peitä vielä suklaapalat lopulla taikinalla. 

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min, mutta tarkkaile muffineita 15 min jälkeen, etteivät ne pala.

Kuorrute: Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös mansikkatomusokeri ja maustamaton tuorejuusto. 

Kuorruta jäähtyneet muffinit kuorrutteella. Koristele pätkissuklaapaloilla sekä sulatetulla maitosuklaalla. 




Lähde: Suklaataikinan perusreseptin lainasin Valion Suklaamuffinssit- reseptistä osoitteesta: 
https://www.valio.fi/reseptit/suklaamuffinssit-2/ 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti