keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

ENGLANNINLAKRITSI-SITRUUNA PANNACOTTA


10 annosta

Pannacotta:

7 dl vispikermaa
0,5-1 dl sokeria (maista miten makea sopii sinulle)
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
6 liivatelehteä
Englanninlakritseja

Koristeeksi:

Englanninlakritseja
Sitruunamelissan lehtiä


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. 
Sekoita sokeri (maista sopiva makeus sinulle), vaniljasokeri ja puristettu sitruunan mehu kerman joukkoon kattilaan. Keitä kermaseosta liedellä keskilämmöllä vähän väliä vispilällä sekoittaen, kunnes se hieman kiehahtaa. 
Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota ne kuuman kermaseoksen joukkoon.

Anna kermaseoksen hieman jäähtyä.
Pilko englanninlakritsit pienempiin paloihin, ja ripottele lakritsipaloja tarjoiluastioiden pohjalle. Kaada kermaseos tarjoiluastioihin lakritsien päälle tasaisesti. Peitä astiat kelmulla, ja laita ne jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Koristele hyytyneet pannacotat pilkotuilla englanninlakritsipaloilla sekä tuoreilla sitruunamelissan lehdillä. 

Tarjoile :) Lusikoidessa pannacottaa, saat ihania pehmenneitä lakritsisattumia suuhusi!

Eräs vierailija kommentoi näitä pannacottia suussa sulaviksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti