tiistai 28. heinäkuuta 2020

MANSIKKAKAKKU


15 hengelle (24 cm vuoka)

Sokerikakkupohja: (lasitekniikka)

3 saman kokoista juomalasia
5 kananmunaa (mittaa juomalasiin)
sokeria (mittaa toiseen lasiin sokeria saman verran kuin munalasissa)
vehnäjauhoja ja perunajauhoja (mittaa kolmanteen lasiin sama määrä jauhoja kuin muna- ja sokerilasissa --> jauhoista 80% vehnäjauhoja ja 20 % perunajauhoja)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
voita ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun

Kostutukseen: spriteä tai sitruunamehua

Mansikkatäyte:

300 g tuoreita mansikoita
2 prk mansikkarahkaa
1-2 dl sokeria (tarkista itselle sopiva makeus)
4 dl vispikermaa

Kuorrutus:

1 prk vaahtoutuvaa kinuskikermaa
250 g maitorahkaa
1 prk vispikermaa
0,5-1 dl sokeria (tarkista itsellesi sopiva makeus)
300 g mansikoita
100 g pensasmustikoita
sitruunamelissan lehtiä
(50 g sulatettua maitosuklaata)

Sokerikakkupohjan valmistus:

Ota esille kolme samankokoista lasia. Riko munat yhteen lasiin. Mittaa toiseen lasiin sokeria ja kolmanteen 80 % vehnäjauhoja ja 20 % perunajauhoja saman verran kuin munalasissa. Lisää sokerilasiin vaniljasokeri ja jauholasiin leivinjauhe. 

Vatkaa munia ja sokereita sähkövatkaimella, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa. Vaahto on sopivaa, kun piirrät vatkaimella vaahdon pintaan kuvion, esim. sydämen, joka pysyy vaahdon pinnalla hetken.

Sirota jauhoja pienissä erissä siivilän läpi valmiin munavaahdon joukkoon. Kääntele taikinaa varovasti esim. nuolijalla, jotta vaahto pysyisi mahdollisimman kuohkeana.

Ota voinokare talouspaperiin ja voitele sillä kakkuvuoka. Sirottele voidellun vuoan pinnoille korppujauhoa, jotta kakku irtoaisi helpommin vuoastaan paistamisen jälkeen. 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Tarkkaile kakkua kuitenkin säännöllisesti, sillä paistoaika vaihtelee hieman uunista ja vuoasta riippuen. Noin 10-15 minuutin kohdalla voit peittää kakkuvuoan leivinpaperilla lopun paistamisen ajaksi, jotta kakun pinta ei pala ennen kuin kakku on ehtinyt kypsyä myös keskeltä. 

Anna kypsän kakun jäähtyä ennen kumoamista. Käy varovasti ruokailuveitsellä läpi kakun reunat, ja kumoa jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle. Jos kakkupohja ei meinaa irrota, voit jättää kakkuvuoan ylösalaisin ja kääriä vuoan kylmällä vedellä kastellulla pyyhkeellä.

Voit halutessasi täyttää kakun vasta seuraavana päivänä tai pakastaa kakkupohjan. Täytekakusta tulee mehevämpi, kun täytät sen tarjoilua edeltävänä päivänä ja kuorrutat sen tarjoilupäivänä.  

Mansikkatäytteen valmistaminen sekä kakun täyttäminen:

Vispaa kerma vaahdoksi, ja vatkaa loppuvaiheessa joukkoon myös mansikkarahka. Mausta makusi mukaan sokerilla sopivan makeaksi. 
Viipaloi mansikat viipaleiksi. 

Leikkaa kumottu kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkupohjan osa tarjoiluastialle ja kostuta pohja spritellä tai sitruunamehulla. 
Levitä mansikkarahkatäytteestä ja mansikkaviipaleista puolet alimman kakkupohjan päälle.
Nosta keskimmäinen kakkupohjan osa alimman kerroksen päälle, kostuta ja levitä täytteeksi loppu mansikkarahkatäyte ja loput mansikkaviipaleet. 
Nosta päällimmäinen kakkupohjan osa kakun päälle ja kostuta. 

Kakun kuorruttaminen:

Vispaa kinuskikerma eri astiassa vaahdoksi. 
Vispaa toisessa astiassa vispikerma vaahdoksi ja vatkaa loppuvaiheessa joukkoon myös maitorahka. Mausta sokerilla sopivan makeaksi. 
Levitä kakun reunoille vaahdotettu kermarahkaseos. 
Levitä vaahdotettu kinuskikerma kakun päälle. 
Halutessasi koristele mansikoista ja mustikoista vyöreunus.
Sulata maitosuklaa mikrossa. 
Koristele kakku näyttäväksi mansikoilla, mustikoilla, sitruunamelissan lehdillä sekä lopuksi voit vielä viimeistellä koristelua jäähtyneellä suklaasulalla lusikan kärjestä valuttaen. 

Tarjoile ja ihanaa kakkuhetkeä sinulle! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti