perjantai 26. helmikuuta 2021

BANAANI-PÄÄRYNÄLEIPÄ "BANANA BREAD"

 

Taikina:

2 banaania
1 kypsä päärynä
75 g sulatettua voita
1,5 dl ruskeaa sokeria
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus (himalajan) suolaa
1,5 dl kaurajauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Koristelu:

maapähkinävoita
pähkinöitä (esim. cashew, saksanpähkinä ja hasselpähkinä)
tomusokeria

Valmistusohje:

1. Soseuta banaanit ja päärynä sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. 
2. Sekoita joukkoon sulatettu voi. 
3. Sekoita kaikki loput aineet yhteen eri astiassa, ja sekoita kuiva-aineseos tasaisesti banaani-päärynä-voisoseen joukkoon. 
4. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. 
5. Paista leipäkakkua uunissa 175 asteessa alatasolla noin 45-50 minuuttia, kunnes leipäkakun pinta on rapsakka. 
6. Koristele leipäkakku maapähkinävoilla, pähkinöillä ja tomusokerilla. 
7. Tarjoile :) 



Olen jo pidempään halunnut kokeilla omaa versiota banana breadista. Tästä tuli kyllä älyttömän hyvää! Banaanikakun pinta on rapsakka, mutta sisältä kakku on ihanan kostea. Päärynä sopivasti tasapainotti banaanin makua. 

Kommentoi alle, mitä tykkäsit reseptistä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti