lauantai 3. huhtikuuta 2021

SITRUUNA-RAAKALAKRITSI MACARONIT

 

n.30 kpl
 
Macaronit:

1,8 dl mantelijauhetta
2 kananmunan valkuaista (mielellään huoneenlämpöisiä)
2,5 dl sitruunatomusokeria (esim. Sugar&Crumbs)
0,5 dl sokeria 
teelusikan kärjellinen keltaista pastaväriä

 
Täyte:
250 g mascarponejuustoa
145 g valkosuklaata (esim. Pandan levy)
1,5 tl raakalakritsijauhetta (esim. Urtekram)
 

Erottele kananmunista valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun käännät kulhon ylösalaisin eikä se valu yhtään. 

Lisää valkuaisvaahdon joukkoon sokeri ja vatkaa vaahto uudelleen yhtä kovaksi ja kiiltäväksi. 

Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon keltainen pastaväri.

Sekoita mantelijauhe ja sitruunatomusokeri keskenään. Lisää seos pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon varovasti esim. puuhaarukalla tai nuolijalla käännellen. Taikina näyttää hyvältä, jos se on tahmaista ja hiukan kiiltelevää. 

Täytä pursotin taikinalla. Pursota leivinpaperille noin teelusikan kokoisia nokareita.
Anna nokareiden tekeytyä 30 minuuttia!!Kopistele peltiä ja ravistele leivinpaperia, jotta macaroneista lähtisi ilmakuplat pois. 
 
Paista macaroneja uunin keskitasolla 150 asteessa noin 10-13 minuuttia. Macaronit ovat onnistuneet, jos niiden alareunaan nousee paistumisen aikana kaunis "pitsireunus". 
Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
 
Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita valkosuklaa sula mascarponejuuston joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon myös raakalakritsijauhe.

Ota macaronin puolikas, ja levitä sen pohjapuolelle täytettä. Liimaa yhteen toisen puolikkaan kanssa. Valmista on :) 

                                                

Makoisaa pääsiäistä sinulle! Kommentoi alle, mitä tykkäsit reseptistä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti