lauantai 24. huhtikuuta 2021

SUKLAAMOUSSE-MANSIKKA SUKLAAKAKKU (gluteeniton)

 



Suklaakakkupohja lasimenetelmällä (gluteeniton):

12 hengelle

6 munaa
ruskeaa sokeria
tummaa kaakaojauhetta
kaurajauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Riko kuusi munaa yhteen lasiin. 
2. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. 
3. Mittaa kolmanteen lasiin saman verran kuivia aineita siten, että puolet on kaurajauhoja, 1/4 perunajauhoja ja 1/4 kaakaojauhetta. Lisää joukkoon myös leivinjauhe. 
4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun pystyt piirtämään vatkaimella kuviota vaahdon päälle ilman, että kuvio heti häviää pinnasta. 
5. Sekoita toisessa asiassa kuiva-aineet sekaisin keskenään. 
6. Lisää kuiva-aineseos pienissä erissä munavaahdon joukkoon kevyesti esim. nuolijalla käännellen. Vältä kopistelemasta kulhoa, jotta taikina pysyisi mahdollisimman kuohkeana. 
7. Kaada taikina irtopohjavuokaan. 
8. Paista kakkua uunissa 175 asteessa alatasolla 30-45 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua uunissa liikaa, voit laittaa kakun päälle leivinpaperin, jotta kakku kypsyisi tasaisemmin. 

Suklaamoussetäyte:

250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
100 g maitosuklaata
2 tl vaniljasokeria
0-1 dl ruskeaa sokeria (maista ensin, tarvitseeko lisätä sokeria)

1. Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. 
2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. 
3. Sekoita kermavaahdon joukkoon maitorahka, suklaasula sekä vaniljasokeri. 
4. Maista ja sekoita joukkoon halutessasi sokeria. 

Suklaakuorrute:

250 g maitosuklaata
1,5 dl kuohukermaa

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. 
2. Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä kiehauta. 
3. Nosta kerma liedeltä ja sekoita joukkoon vispilällä sekoittaen suklaasula. 
4. Anna suklaasulan jäähtyä. Sekoittele välillä. 

Kakun täyttäminen:

Suklaakakkupohja
Suklaamousse
Sukaakuorrute
250 g tuoreita mansikoita
Kostutukseen tuoremehua
Koristeeksi: tuoreita mansikoita ja suklaapatukoiden paloja

1. Leikkaa jäähtynyt suklaakakkupohja kolmeen kerrokseen. 
2. Laita alin kakkupohja tarjoilualustalle, ja kostuta pohja mehulla. 
3. Levitä päälle suklaakakkumoussea sekä viipaloituja tuoreita mansikoita. 
4. Nosta toinen kakkukerros täytteen päälle: kostuta ja täytä samoin kuin edellä. 
5. Nosta kolmas kakkukerros täytteen päälle.
6. Kostuta päällimmäinen kerros mehulla.
7. Levitä jäähtynyt suklaakuorrute kakun päälle ja reunoille. 
9. Koristele mansikoilla ja suklaapatukan paloilla. 
10. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. 
11. Tarjoile :) 



Suklaisia leivontahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti