perjantai 7. syyskuuta 2012

KAHVISOUFFLE


4 annosta

Taikina:
50 g voita/margariinia
runsas 0,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
2 tl pikakahvijauhetta
runsas 1 dl sokeria
3 kananmunaa

Voita kohokasvuoan voiteluun.
Tarjoa puolukoiden kera. 

Voitele hyvin 1 litran vetoinen kohokasvuoka. Ripottele sokeria päälle, ja laita vuoka jääkaappiin viilentymään. 
Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja sekoita joukkoon jauhot, maito sekä pikakahvijauhe. Ripottele sokeri sekaan koko ajan sekoittaen. Anna seoksen sen verran kiehahtaa, että pari kuplaa käy pinnassa. On normaalia, että seos sakenee. Ota kattila liedeltä. 
Erottele munan keltuaiset valkuaisista. 
Vinkki: Riko kananmuna varovasti keskikohdalta, ja anna valkuaisen valua astiaan. Keinuttele munankeltuaista kuoren puolikkaalta toiselle, kunnes valkuaiset on saatu talteen. 
Sekoita keltuaiset kohokastaikinaan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja kääntele ne myös taikinaan. 
Täytä 3/4 osaa viilenneestä kohokasvuoasta taikinalla ja paista uunissa 150 asteessa 20- 25 min. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ AVAA UUNIA PAISTUMISEN AIKANA, SILLÄ MUUTEN KOHOKAS LÄSSÄHTÄÄ!
Ota souffle uunista, ja tarjoa kuumana puolukoiden kera. 

Herkullinen uusi maku elämys kahvin ystävälle :)




Tämä resepti on peräisin Nautinnollinen kahvihetki- kirjasta  s. 221 (Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti