lauantai 8. syyskuuta 2012

TYRNI- PÄHKINÄLEIPÄ


Pellillinen


Taikina:

1 pss kuivahiivaa (11 g)
5 dl vettä
2 dl porkkanaraastetta
2 dl kauraleseitä
150 g maapähkinärouhetta (myös hasselpähkinärouhe sopii)
4 rkl tyrnijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
6 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja


Pinnalle: munavoitelu + seesaminsiemeniä



Tarjoiluehdotus: voitele tuoreen leivän päälle aurinkokuivattua tomaattitahnaa (kuvassa). Sitä myydään kaupoissa lasipurkeissa :)


Sekoita kuivahiiva vehnä- ja ruisjauhojen kanssa. Lisää kaurahiutaleet, pähkinärouhe, tyrnijauhe ja porkkanaraaste. Sekoita joukkoon myös vesi, suola ja siirappi. Sekoittele hyvin.

Levitä taikina käsin leivinpaperin päälle pellille. Käytä apuna reilusti jauhoja, niin saat levitettyä taikinan helpommin.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia. 
Voitele kohonnut leipätaikina munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista uunissa 200 asteessa 20- 25 minuuttia. 
Leikkaa leipä neliömäisiksi paloiksi ja nauti. 


Reseptin runko on peräisin Vegaanin UUDESTA keittokirjasta s. 147 (toimittanut Eläinoikeusyhdistys Fauna ry).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti