keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

HERKKUPIZZA


Pohja:
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa (n.6 g)
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
2 dl  kaura-riisihiutaleita (myös muut puurohiutaleet käy)

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
2 tl kuivattua oreganoa
ripaus chilijauhetta
2 miniprk tomaattipyreetä
1 paprika
1 prk ananaspaloja
juustoa
tuoretta basilikaa ja persiljaa

Sekoita kuivahiiva, vehnäjauhot, hiutaleet ja suola keskenään. Sekoita joukkoon myös kädenlämpöinen vesi ja öljy. Jos taikina tuntuu liian vetelältä niin lisää vain reilusti jauhoja, ettei taikina tarttuisi kulhon reunoihin. 
Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka TAI levitä uunipellille leivinpaperi. 
Levitä taikina tasaisesti uunivuokaan tai pellille jauhoja tarvittaessa apuna käyttäen. 
Jätä pohja kohoamaan liinalla peitettynä.
Kuullota sipuli paistinpannulla rasvassa. Paista jauheliha ruskean kypsäksi. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla, oreganolla ja chilillä. Pese ja paloittele paprika.
Levitä tomaattipyree pizzapohjan päälle tasaiseksi. Levitä pizzapohjan päälle jauheliha, paprika, ananas sekä lopuksi raastettu juusto. 
Paista pizzaa uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. 
Lisää lämpimän pizzan päälle tuoreita basilikan ja persiljan lehtiä.

Pizzapohjasta tuli ihanan rapsakka ja täyte maistui raikkaalta ja lihaisalta :) Yllättävän täyttävää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti