keskiviikko 10. syyskuuta 2014

FETA-JOGURTTIPIIRAAT


n. 14 pikkupiirasta

Jogurttitaikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl turkkilaista jogurttia
1/2 tl suolaa

Täyte:
250 g feta- tai salaattijuustoa
50 g juustoraastetta (esim. Edam)
2 munaa
1/2 dl silputtua persiljaa 
1/2 rkl timjamia (kuivattu tai tuore)
1/2 rkl basilikaa (kuivattu tai tuore)

Voiteluun: munaa (1-2 kpl)

Täyte: Murenna feta-tai salaattijuusto. Sekoita joukkoon huolellisesti munat, juustoraaste sekä yrtit. Voit laittaa täytteen jääkaappiin maustumaan.

Taikina: Sekoita vehnäjauhot, turkkijogurtti sekä suola keskenään. Lisää tarvittaessa jauhoja. 
Puristele taikinaa käsissä ja rullaa siitä pitkulainen pötkö. Paloittele taikinapötkö ison aprikoosin kokoisiksi paloiksi. Ota palanen ja painele se käsin litteäksi ja ympyränmuotoiseksi pellille leivinpaperin päälle.
Levitä täytettä reilu teelusikallinen taikinan keskiosaan. Sulje piiras viemällä toinen sivu täytteen yli niin, että piiraasta tulee puolikuun muotoinen.Painele reunat kiinni haarukan avulla.
Voitele piiraat lasiin rikotulla munalla. 

Paista piiraita uunin keskiosassa 180 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. 
Tarjoile vaikkapa tuoreen persiljan ja kylmän maidon kera :)

Herkullisia pikkusuolapaloja :) 

Tämä resepti on hieman muunneltuna peräisin Michela Nerin kirjasta "Pieniä herkkuja" s. 88. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti