maanantai 15. syyskuuta 2014

SITRUUNAKUORRUTETTU SUKLAAKAKKU



Suklaakakku:
2 dl sokeria
150 g tummaa suklaata
2 dl vettä
150 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta
3 munaa

Sitruunakuorrute:
kostutukseen: pari lorausta vedellä laimennettua sitruunatuoremehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
0,5-1 dl sitruunatuoremehua 
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
4 palaa maitosuklaata

Suklaakakku:
Paloittele tumma suklaa kattilaan. Lisää joukkoon myös sokeri, vesi ja voi/margariini. Kuumenna kattilaa liedellä, kunnes suklaa on sulanut ja koko seos näyttää tasaiselta.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, suola sekä pähkinärouhe keskenään eri astiassa. 
Sekoita jauhoseos sekä munat yksitellen hieman jäähtyneen suklaasulan joukkoon. 

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, ja napsauta vuoan reunat kiinni. Revi ulkopuolelle jäävä leivinpaperi pois vuoan ympäriltä. 
Voitele rasvalla tai öljyllä irtopohjavuoan reunat. 
Kaada suklaakakkutaikina vuokaan. 
Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. 
Kokeile tikulla, ettei kakku tartu siihen. Tarkkaile, ettet paista kakkua liian rapsakaksi.
Kakku saa jäädä keskeltä hieman reunoja pehmeämmäksi.

Anna suklaakakun jäähtyä kunnolla.

Kostuta suklaakakku vedellä laimennetulla sitruunamehulla. 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa lusikalla, ja sekoita se kermavaahdon joukkoon. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Maistele kuorrutetta, ja lisää siihen halutessasi sokeria ja/tai sitruunamehua. Kuorrute saa olla hieman kirpsakan sitruunainen. 

Levitä sitruunakuorrute suklaakakun päälle lusikan tai kaapimen avulla.

Käytä maitosuklaapalat mikrossa. Anna hetki jäähtyä. Valuta maitosuklaasuklaata teelusikan avulla sitruunakuorrutteen päälle. 




Tässä kakussa yhdistyy ihanasti tuhti suklaa ja kirpsakka sitruunakreema. Mehevä suutuntuma!
Kakku sai kehuja kutsuilla :) 

Suklaakakun resepti on hieman muunneltuna peräisin Parhaat Ruokaherkut-reseptisarjasta "Taivaallinen suklaakakku". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti