maanantai 15. syyskuuta 2014

PUOLUKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU



Pohja:
150 g suklaakeksejä (esim. Rainbow suklaacookiet)
90 g voita tai margariinia

Puolukkatäyte:
250 g mascarponejuustoa (maust. tuorejuusto käy myös)
2 dl vispikermaa
3 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl mehua (käytin granaattiomena-mehua)

Valkosuklaatäyte:
250 g mascarponejuustoa (maust. tuorejuusto käy myös)
150 g valkosuklaata
0,5 dl maitoa
1 liivatelehti

Pinnalle:
1-2 dl puolukoita
4 palaa valkosuklaata

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (käytin pientä irtopohjavuokaa). Napsauta reunat kiinni, ja revi ylimääräinen leivinpaperi pois reunojen ulkopuolelta. 

Laita keksit parin pakastepussin sisälle. Murskaa keksit esim. puunuijan avulla murusiksi. 
Sulata voi/margariini ja sekoita se keksimurujen joukkoon. 
Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

Puolukkatäyte; 
Laita liivatelehdet (5 kpl) likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Vispaa kerma vaahdoksi.
Notkista mascarponejuustoa lusikalla, ja sekoita joukkoon soseutetut puolukat, sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita puolukkatäytteen joukkoon myös kermavaahto. 
Maista täytettä, ja lisää halutessasi sokeria. 
Kuumenna mehu. Puristele lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, ja liota ne kuuman mehun joukkoon yksitellen lusikalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä.
Kaada liivateliuos ohuena nauhana puolukkatäytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada puolukkatäyte keksipohjan päälle vuokaan.

Anna juustokakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön ylitse, mutta vähintään 4 tuntia. 

Valkosuklaatäyte:
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai kattilassa sulaksi. Anna jäähtyä hieman.
Vatkaa sähkövatkaimella/vispilällä valkosuklaasula sekä mascarponejuusto kuohkeammaksi.
Kuumenna maito.
Puristele liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois, ja liota se kuuman maidon joukkoon. 
Kaada liivateliuos ohuena nauhana valkosuklaatäytteeseen ja sekoita se tasaiseksi. 
Pursota ja/tai levitä lusikalla valkosuklaatäyte hyytyneen puolukkatäytteen päälle.
Anna juustokakun jähmettyä taas jääkaapissa väh. 4 tuntia.

Koristelut:
Sulata valkosuklaa, ja anna sen hieman jäähtyä.
Ripottele puolukoita hyytyneen juustokakun pinnalle. 
Valuta teelusikan avulla valkosuklaasulaa puolukoiden päälle.

Rupiahan sitte herkuttelleen ;)






Hapan puolukka ja makea valkosuklaa tasapainottavat hyvin toisiaan.
Mascarponejuusto tuo juustokakkuun kuohkeutta ja pehmeyttä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti